Žaliųjų grikių blyneliai su spragintomis burnočių sėklomis:
4 porcijos (12 blynelių)
Autorius: Giedrė http://storaspomidoras.lt
Mano vaikystėje gausiai sviestu aptepta batono riekė su dar gausiau užbarstyto cukraus sluoksniu būdavo pats skaniausias desertas šiokią dieną namuose. Tortą valgydavau tik per šventes, o plaktą grietinėlę su vyšnių želės drebučiais irgi prisimenu kaip retą delikatesą, dėl kurio būčiau galėjusi atiduoti šūsnį tuo metu kolekciuonuotų užsienietiškos kramtomosios gumos popieriukų. Retesniais atvejais ant cukraus dar berdavau ir šiek tiek saldintos kakavos, bet iš esmės jau vien cukraus pakakdavo su saldaus pieno sviestu ir puriu batonu, kurio taip vengiu šiais laikais.
Kiek stiklainių medaus per dieną reikia suvalgyti, kad pajaustume medaus galią? Mikei Pūkuotukui turbūt viso indelio būtų negana, bet mums galbūt užtektų vos arbatinio šaukštelio? Tikrai taip, jeigu valgysime stiprų ir aktyvų medų – tokį, kaip surinktą iš Naujojoje Zelandijoje augančių šluotinių sėklučių, arba, kaip juos atpažįsta visame pasaulyje – manukų krūmų, artimų arbtamedžiams, žiedynų.
Autorius: Giedrė http://storaspomidoras.lt
Anglakalbiai vis dar neperskaito žodžio quinoa, tuo tarpu mums, lietuviams, gerokai paprasčiau. Nors daugelis vyresnės kartos tautiečių bolivines balandas sieja su mūsų kiemuose ir tarpuvartėse augančiomis piktžolėmis (taip pat vadinamas balandomis, tik kad ne bolivinėmis), šis egzotiškas pavadinimas nusako beprotiškais tempais populiarėjantį augalą, kurio sėklos užauginamos daugiausia Pietų Amerikoje, tačiau maitina visą pasaulį.
Rapunzel riešutų sviestai
Koks yra Jūsų kelias į sėkmę? Rapunzel kompanijai, kuri prieš keturis dešimtmečius buvo įkurta dviejų draugų ir galiausiai išsivystė į didžiausią ekologiško maisto gamyklą Europoje, tai buvo riešutų sviestai. Jau daugiau nei 30 metų Rapunzel gamina riešutų sviestus savo namuose, Vokietijoje. Pirmuosius riešutų sviestus pradėję malti paprastoje akmeninėje grūstuvėje ir rankomis krėsti į indelius, šiuo metu Rapunzel įmonė naudoja naujausias technologijas, kurios užtikrina švelnų riešutų apdorojimą ir aukščiausią riešutų sviestų kokybę.
Riešutų sviesto blynai (be grūdų, be pieno, be cukraus)
2 porcijoms (6-8 blynams) reikės:
Gyvenime – kaip kine. Viena emocijų audra po kitos, nuolatinis nuovargis ir nepasitenkinimas visa mane supančia aplinka galiausiai padarė savo. Ištaikę laisvesnę savaitę, su vyru išvykome atostogų – nors tuo metu mums atrodė, kad geriausia būtų pailsėti vienam nuo kito. Galbūt net visam laikui. Keletą pirmųjų dienų praleidau kone viena – man taip trūko erdvės pojūčio, tos vidinės laisvės ir gaivaus vėjo plaukuose. Kol savo vyrą, didžiąją gyvenimo meilę, šalia esančią jau dvyliką metų, palikau vieną vaikščioti mažo kaimelio gatvėmis, aš išėjau į laukinį žvarbų paplūdimį, kuriame dieną naktį košė pikti šiaurės vėjai, retkarčiais atnešdami vienišą žuvėdrų klyksmą.
Jūsų gimtadienio torte – pavargusių karvučių kaulai ir ilgai virtos kiaulių galvos. Ar tikrai norite savo skaniausius desertus gardinti tokiais priedais? Japonai jau keletą šimtmečių plačiai vartojamą želatiną keičia agaru – augalinės kilmės stingdikliu, gaminamu iš jūros dumblių.
Amerikietiška svajonė telpa viename šaukštelyje. Jūs galite išgerti puslitrį šviežios klevų sulos, pasirodančios ankstyvą pavasarį, arba pasimėgauti arbatiniu šaukšteliu kanadietiško klevų sirupo, be kurio neapsieina tikriausieji Šiaurės Amerikos sekmadienio pusryčiai. Purūs blyneliai su klevų sirupu jau yra tapę gero gyvenimo simboliu, kuris yra prieinamas ir mums!