Bioteka

Rodomi įrašai pagal žymę: Bio maisto produktai

Zala-pacina-1024x826-350x282„Tegu maistas būna mano vaistas, o vaistas – maistas" – taip skambėjo medicinos tėvo Hipokrato kažkada išsakyta mintis.

Ar egzistuoja toks maistas? Tikrai taip, ir jo rasite Biotekoje!

Susipažinkite – ,,Žaliasis pakelis"!

kse frontansicht

Valdfirtel – tai sodyba Čekijoje, įsikūrusi netoli Austrijoje sienos. Jau keletą dešimtmečių ten dirba įkūrėjo Sonentor Johanes Gutman (Johannes Gutmann) tėvai su penkiais savo vaikais. Jie įdirba žemę rankomis pagal biologines žemės ūkio taisykles, naudodami protėvių metodus.

sonnige gruesse

Ar  geriate arbatą? O gal be jos nebeįsivazduojate savo kasdienybės?  Sonnentor dovanoja nepakartojamą kelionę po žolelių, prieskonių, gėlių ir vaisių pasaulį. Palepinkite save ir artimus naujomis ekologiškomis Sonnentor arbatėlėmis.

kaffee neues_design

Įdomu, koks buvo geros kavos skonis Mocarto, Šuberto, Freudo laikais? Tuomet, kai kavos pupelės buvo auginamos, nenaudojant cheminių trąšų bei pesticidų? Esame tikri, jos skonis priminė mūsų „Vienos pagundos“ kavą, išaugintą sertifikuotuose ekologiškuose ūkiuose, kaip ir visa kita, ką siūlo Sonnentor. Gurkšnis šios kavos nukels jus į XIX amžių, kuomet akmenimis grįstomis Vienos gatvėmis arkliai lėtai traukė karietas, o iš mažų jaukių kavinukių sklido viliojantis kavos aromatas…

 

gmo7-300x200Terminą „genas” 1909 metais sukūrė danų genetikas Vilhelmas Johansenas. Šis terminas apibūdina paveldėjimo faktorių, kuris tam tikru aspektu daro įtaką individo savybėms (pavyzdžiui, akių spalvai).

Genų inžinerija yra didžiausias maisto produktų eksperimentas viso pasaulio istorijoje. Genetiškai modifikuoti maisto produktai sudėtyje turi naujų sudėtinių dalių, kurių ankščiau žmogaus maiste niekada nebuvo. Ar tai kelia grėsmę žmogaus sveikatai? Ar genų inžinerija nepakenks gamtai?

Šiuo metu niekas 100 % garantija negali atsakyti į minėtus klausimus: nei „taip“, nei „ne“.

2006 m. rugsėjo 27 d.

Dace Ječe

specialiai www.bioteka.lv

darzovesKuo žmogus mažiau žino, tuo jis daugiau stebi reklamas, klausosi apie gydytojų „tiesas“ ir tradicijas. Medicinos pasaulis norėtų, kad jūs patikėtumėte tuo, kad jūsų organizmui nuolat trūksta kažkokių medžiagų, dėl to jums rekia naudoti ir gydytis tik vaistais. Maisto industrijai pavyko įtikinti daugelį žmonių, kad būtina valgyti perdirbtą, chemikalais praturtintą maistą, nužudytų gyvūnų mėsą ir gerti gyvūninės kilmės pieną, kad jaustumėmės gerai. Tačiau ar tai tikrai yra tiesa?

polzSpaustos iš šviežių vaisių, be cukraus ir konservantų. Šeimos įmonė „Josef Pölz – Alztaler Fruchtsäfte" Vokietijoje ruošia vaisių ir daržovių sultis nuo 1958 metų. Sultys spaudžiamos tik iš prinokusių ekologiškai išaugintų vaisių ir daržovių. Nenaudojama jokių priedų – natūrali ir spalva, ir skonis. Su vokiečiams būdingu pedantiškumu rūpinamasi ne pelnu, o kokybe. Polz garantuoja, kad jo vardas Vokietijos, Austrijos, Italijos, o dabar ir Lietuvos pirkėjams asocijuotųsi su skaniomis, visuomet šviežiomis, grynomis ir aukščiausios kokybė standartus atitinkančiomis sultimis.

Biotekoje rasite obuolių, morkų, raudonųjų vynuogių, ananasų, apelsinų, greipfrutų, kriaušių, pomidorų sulčių, taip pat juodųjų serbentų nektaro 1 litro talpos ar 200 ml buteliuose. Daržovių sultys – tai skaidrus pomidorų ir morkų, burokėlių, raugintų kopūstų sulčių kokteilis, kuriam būdingą pikantišką prieskonį suteikia salierai, svogūnai ir žalumynai.

Skanaus!

 sausainiai-300x266Kalbant apie maisto produktų priedus arba vadinamuosius „E“ skaičiukus paprastai yra aptariama jų įtaka sveikatai. Tačiau šį kartą pasakojimas skiriamas vegetarams ir jis bus apie tai, kad mėsa bei žuvis ne visada atrodo taip, kaip kad turėtų atrodyti (mėsos filė, kukuliai, dešrelės ir pan.) Vegetarai turi atsižvelgti į tai, kad gyvulinės kilmės sudėtinės dalys gali slėptis po kokiu nors suktu pavadinimu, pavyzdžiui, „volaise“, „tallow“, „albuminas“ arba tiesiog po E raide su skaičiukais.

Straipsnis parengtas pagal Tarptautinės vegetarų bendruomenės, Veganų bendruomenės, spaudoje ir įstatymų leidyboje pateiktą informaciją. Mes siūlome Jums su ja susipažinti. Kiek principingu vegetaru būti, ką verta prisiminti ir kas ne taip svarbu – tegul lieku Jūsų asmeninis sprendimas.

 Holle

Nuo pat įkūrimo 1933-aisiais metais šveicarų kompanija HOLLE gamina ekologišką kūdikių maistą. Ši kompanija yra bene pirmasis ir seniausias ekologiško kūdikių maisto gamintojas. Visi HOLLE produktai gaminami iš žaliavų, užaugintų sertifikuotuose ekologiniuose bei biodinaminiuose ūkiuose, o gamybos procese nenaudojami jokie cheminiai ar sintetiniai priedai.

deko-testbild 1

Jau 30 metų Allos prekinis ženklas žmonėms asocijuojasi su sveikais gardumynais, pagamintais iš aukštos kokybės biologiškai augintų sudėtinių dalių. Allos gaminius Jūs rasite kiekvienos gerbiamos Europos bio-parduotuvės lentynose, iš kurių jie tiesiog išgaudomi.Kaip visa tai prasidėjo? 1974 metais Vokietijoje Valteris Langas (Walter Lang) pradėjo nedidelį individualaus verslo projektą – fasavo medų ir gamino vaisinius batonėlius. Porą metų vėliau jo įmonė pradėjo gaminti uogienę be cukraus bei savo keptuvėje kepti spelta kviečių sausainius. Įvairios inovacijos, atradimai, originalūs receptai ir išradimai – tai būdinga Allos! 1982 metais Allos buvo pirmieji, kurie Europos bio – maisto produktų gerbėjams parodė burnoti, šiek tiek vėliau – ir saldžiąsias agavos sultis: iki tol šie produktai beveik ne vienam čia nebuvo pažįstami ir parduotuvėse nebuvo siūlomi. Uogienės be cukraus, gardūs vegetariški paštetai, egzotiškos medaus rūšys, nepaprasti pusrytiniai mišiniai (musli), burnočio ir sezamo pusrytiniai dribsniai ir batonėliai, pilnagrūdžių spelta kviečių (Spelt, Dinkel) sausainiai ir vafliai, įvairūs Allos keptuvėje pagaminti originalūs sausainukai, užkandžiai ir t.t. – beveik kasmet Allos savo klientus nustebina su kokia skania, kvapnia, sveika naujiena – visuomet pagaminta iš aukštos kokybė žaliavų pagal tradicinius metodus. Nuo 2005 metų Allos yra sertifikuotas pagal kokybės ir aplinkai draugiškus gamybos standartus DIN EN ISO 9001 ir 14001, 2007 metais įmonė gavo aukščiausio laipsnio IFS (International Food Standart) sertifikatą, kuris patvirtina, kad gaminami vartotojams saugūs ir labai kokybiški maisto produktai.

Puslapis 5 iš 6
You are here