Bioteka

Rodomi įrašai pagal žymę: Gėrimai

simon levelt_1

Viskas prasidėjo tolimais 1817-aisiais, kai Simon Levelt atidarė mažą krautuvėlę Amsterdame, siūlančią įsigyti geriausios kavos ir arbatos pasaulyje. Įmonė iki šių dienų priklauso Leveltų šeimai, kuri ją prižiūri ir iki šiol joje dirba. Per du šimtmečius Leveltų šeima užmezgė ilgalaikes draugystes su geriausiais kavos augintojais visame pasaulyje, o šie verslo santykiai yra paremti sąžiningos prekybos principais.

SN lapacho

- Donna Mariana, man visai blogai!

- Ak, Don Pedro, kas gi Jums nutiko?

- Brangioji Mariana, manau, kad aš mirštu! Kažkokios infekcijos, viduriai visai neklauso...

- Pedro, čia juk viskas aišku, jums reikia lapacho, tuojau pat pagaminsiu Jums nuoviro!

Sn coffee

Gurmanai ir naujų skonių ieškotojai džiūgauja – visame pasaulyje sparčiai populiarėjančios žalios kavos, pagamintos iš termiškai neapdorotų, neskrudintų kavos pupelių, jau galima įsigyti ir Lietuvoje. Ypač aukštos kokybės ekologiškos kavos, arbatos, prieskonių ir eterinių aliejų vėliavnešys Austrijoje, SONNENTOR, kviečia kavą atrasti iš naujo ir paragauti tai, nuo ko viskas prasidėjo. Nuo kuklios žalios kavos pupelės, pasislėpusios raudonoje uogoje.

cacao and_carom_cover

Vos atrastą kakavą virėjai jau netruko pradėti virti, kad savo rūmų damas galėtų palepinti šiuo egzotišku ir novatorišku gėrimu. Užburiančio aromato gėrimas porceliano puodelyje anais laikais simbolizavo didžiulius turtus ir aukštą padėtį visuomenėje – kakava buvo prieinama tik itin pasiturintiems aristokratams. Tuo tarpu kiek mažiau pažįstamo, bet vis labiau populiarėjančio kito augalo – saldžiųjų ceratonijų – subrendusios sėklos, kurios visuomet yra vienodo dydžio, uždavė matą brangakmenių svoriui matuoti. Štai žodis „karatas" yra kilęs būtent iš saldžiosios ceratonijos, kuri šiais laikais yra dažnai vartojama kaip kakavos alternatyva.

isola biocover

Mano šeima daug dėmesio skiria mitybai. Labai dažnai renkamės vegetariškus patiekalus, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą, tačiau neapsunkina. Mano mažoji - trejų metų dukrytė - labai mėgsta mano verdamas košes iš maistingųjų avižų ar speltų, tačiau visai netoleruoja laktozės. Tai reiškia, jog savo dukrytės košes turiu virti be pieno produktų. Tikras išsigelbėjimas man ir mano šeimai - ekologiški IsolaBio grūdų ir riešutų gėrimai, kuriuos galima vadinti augaliniu pienu.

sonnentor

Šią vasarą, keliaudama po Lietuvą, sustojau Pleikiuose - mažame kaimelyje, kuriame 1909 m. gimė Ona Varapickaitė. Vėliau ši moteris į pasaulio istoriją įėjo Ann Wigmore vardu. Žymi žolininkė savo žinias pradėjo rinkti dar vaikystėje, skindama vaistažoles kartu su savo močiute. Žinote, kas man paliko didžiausią įspūdį? Praėjo jau šimtas metų, o Pleikiai vis dar alsuoja Onos dvasia - čia vis dar žalios apylinkės, kviečiančios paklaidžioti natūropatijos mėgėjus. Skubate? Tuomet kruopščiai rinktos žolelės iš Sonnentor ekologinių ūkių atstos Jums geriausias močiutės arbatas.

kse frontansicht

Valdfirtel – tai sodyba Čekijoje, įsikūrusi netoli Austrijoje sienos. Jau keletą dešimtmečių ten dirba įkūrėjo Sonentor Johanes Gutman (Johannes Gutmann) tėvai su penkiais savo vaikais. Jie įdirba žemę rankomis pagal biologines žemės ūkio taisykles, naudodami protėvių metodus.

sonnige gruesse

Ar  geriate arbatą? O gal be jos nebeįsivazduojate savo kasdienybės?  Sonnentor dovanoja nepakartojamą kelionę po žolelių, prieskonių, gėlių ir vaisių pasaulį. Palepinkite save ir artimus naujomis ekologiškomis Sonnentor arbatėlėmis.


 weihnachts teepyramiden

Prasidėjus oficialiam arbatų sezonui Biotekoje ieškokite naujų gomurį ir visą kūną šildančių Sonnentor arbatėlių!

Kiekviename Sonnentor arbatos pakelyje sutalpinti tik kruopščiai surinktos ekologiškai užaugintos žolelės ir arbatos lapeliai. Kas tai bebūtų – paprasto vaistinio šalavijo lapeliai ar ypatingas juodosios arbatos ir vaisių gabaliukų mišinys – viskas yra ruošiama itin rūpestingai, kad jūs, vos atidarę pakelį, pajustumėte rankų darbo šilumą ir autentišką aromatą bei skonį.

kaffee neues_design

Įdomu, koks buvo geros kavos skonis Mocarto, Šuberto, Freudo laikais? Tuomet, kai kavos pupelės buvo auginamos, nenaudojant cheminių trąšų bei pesticidų? Esame tikri, jos skonis priminė mūsų „Vienos pagundos“ kavą, išaugintą sertifikuotuose ekologiškuose ūkiuose, kaip ir visa kita, ką siūlo Sonnentor. Gurkšnis šios kavos nukels jus į XIX amžių, kuomet akmenimis grįstomis Vienos gatvėmis arkliai lėtai traukė karietas, o iš mažų jaukių kavinukių sklido viliojantis kavos aromatas…

Puslapis 1 iš 2
You are here